Kultúra

Szegeden is mozizhatunk az izraeli filmfesztivál keretében

Szegeden is mozizhatunk az izraeli filmfesztivál keretében

2018. november 28., szerda
Szegeden is mozizhatunk az izraeli filmfesztivál keretében

Több mint húsz film, több ingyenes kísérőprogram és beszélgetés is várja az érdeklődőket a 7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon, amelyet szerdától vasárnapig tartanak Budapesten, a Művész és Puskin moziban.

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról - olvasható az esemény honlapján. Az ötnapos vetítéssorozat a Jómadarak (Mutalim Besafek) című izraeli dráma vetítésével veszi kezdetét a Művész moziban. A film történetében a forgatókönyveket és verseket író Assi élete holtpontra kerül. Ráadásul egy kisebb baklövést követően közösségi szolgálatra ítélik, mely során fiatalkorú elítélteket kell tanítania. A megtörtént esetet feldolgozó film 2017-ben a Jeruzsálemi Filmfesztivál legjobb elsőfilmnek és legjobb operatőri munkának járó elismerését kapta. Műsorra tűzik a Nagyi projekt című magyar dokumentumfilmet, A rabbi meg a lánya című amerikai drámát Rachel Weisz és Rachel McAdams főszereplésével, valamint az elmúlt időszak egyik nagy német filmsikerét, az Utolsó vacsora című történelmi drámát. Vasárnap este a fesztivál Az ellenszegülés (An Act of Defiance) című dél-afrikai-holland koprodukcióban készült életrajzi film vetítésével zárul a Puskin moziban. Budapest mellett egyéb helyszíneken, Debrecenben, Győrben és

Szegeden

is lesznek vetítések a fesztivál keretében.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.