Hírzóna

Összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt

Összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt

2018. november 18., vasárnap
Összefogással még több koraszülöttből lehet egészséges felnőtt

A koraszülötteket és szüleiket segítő szakterületek összefogásával még több, idő előtt született gyermek válhat egészséges felnőtté - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szombaton Budapesten, a koraszülöttek világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Novák Katalin sikerként értékelte, hogy néhány év alatt csaknem a harmadával csökkent a csecsemőhalandóság, de további közös cselekvést sürgetett, mivel évente 300-400 csecsemőt még mindig nem sikerül megmenteni. A gyermeket várókat az idő előtti születés nehéz helyzetbe hozza, ezért a korai felismerésen túl hatékony, személyre szabott segítséget kell biztosítani az egészségügyi és a szociális ellátáson, valamint az oktatáson és a családpolitikán keresztül - hangsúlyozta.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.