Közélet

Orbán: 2030-ra Magyarország tartozzon az EU 5 legjobb országa közé!

Orbán: 2030-ra Magyarország tartozzon az EU 5 legjobb országa közé!

2018. november 15., csütörtök
Orbán: 2030-ra Magyarország tartozzon az EU 5 legjobb országa közé!

2030-ra Magyarország tartozzon az Európai Unió öt legjobb országa közé, ahol a legjobb élni, lakni, dolgozni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, a Magyar Diaszpóra Tanács VIII. plenáris ülésén.

Szintén a 2030-ig tartó célkitűzések közé sorolta a kormányfő, hogy Magyarország tartozzon az EU öt legversenyképesebb országa közé. Emellett ugyancsak a 2030-ig elérendő célok között említette a népesedési hanyatlás megállítását, a Kárpát-medence újraépítését, az ország energiafüggetlenségének megvalósítását és Közép-Európa egységes politikai és gazdasági térségként való felépítését. Orbán Viktor ismertetett 2022-ig megvalósítandó terveket is: a hazaszeretet kultúrájának megerősítését és az öngyűlölet kultúrájának visszaszorítását; a magyar gazdaság versenyképességének érzékelhető javítását; új demográfiai eszközök elindítását; valamint önálló magyar hadsereg felépítését.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.