Egyetem

Nyílt napot tart a középiskolásoknak a szegedi egyetem

Nyílt napot tart a középiskolásoknak a szegedi egyetem

2018. november 19., hétfő
Nyílt napot tart a középiskolásoknak a szegedi egyetem

Több ezer középiskolást vár nyílt napjára a Szegedi Tudományegyetem november 29-én, csütörtökön 8 órától a József Attila Tanulmányi és Információs Központba. A továbbtanulás előtt álló fiatalok a képzési kiállításon a karok képviselőinek tehetik fel kérdéseiket, valamint két helyszínen óránként kari tájékoztató előadásokon ismerhetik meg részletesebben az SZTE képzési kínálatát.

A Szegedi Tudományegyetem hazánk egyik meghatározó intézményeként minden évben nyílt nappal segíti a továbbtanulási döntés előtt álló diákokat, szüleiket és tanáraikat. Az egyetem 12 kara és Tanárképző Központja több mint 300 szakon kínál lehetőséget a továbbtanulásra nappali, levelező és távoktatás tagozaton. Az SZTE nyílt napján a középiskolások két helyszínen, óránként tartott tájékoztató előadásokon ismerhetik meg az SZTE karait – Állam- és Jogtudományi Kar; Általános Orvostudományi Kar; Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar; Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar; Fogorvostudományi Kar; Gazdaságtudományi Kar; Gyógyszerésztudományi Kar; Juhász Gyula Pedagógusképző Kar; Mérnöki Kar; Mezőgazdasági Kar; Természettudományi és Informatikai Kar; Zeneművészeti Kar; Tanárképző Központ – és képzési kínálatát. Az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ átriumában pedig a karok képviselő és az egyetem hallgatói a személyes kérdésekre válaszolva adnak útmutatást a továbbtanuláshoz.

Program

Megnyitó: 8:00

Előadás időpontja

Előadás helyszíne

Előadó kar

8:45-9:30Kongresszusi teremMérnöki Kar
9:45-10:30Kongresszusi teremÁllam- és Jogtudományi Kar
10:45-11:30Kongresszusi teremEgészségtudományi és Szociális Képzési Kar
11:45-12:30Kongresszusi teremBölcsészet- és Társadalomtudományi Kar
12:45-13:30Kongresszusi teremJuhász Gyula Pedagógusképző Kar
13:45-14:30Kongresszusi teremTermészettudományi és Informatikai Kar
14:45-15:30Kongresszusi teremGazdaságtudományi Kar
  
8:45-9:30AlagsorZeneművészeti Kar
9:45-10:30AlagsorÁltalános Orvostudományi Kar
10:45-11:30AlagsorGyógyszerésztudományi Kar
11:45-12:30AlagsorFogorvostudományi Kar
12:45-13:30AlagsorMezőgazdasági Kar

Érdemes ellátogatni az SZTE nyílt napjára, hiszen a program lehetőséget biztosít az általános tájékozódásra, az egyetem képzési kínálatának megismerésére, ugyanakkor a résztvevők informálódhatnak – többek között – a hallgatók tanulmányait segítő ösztöndíjakról, a nyelvtanulási-, sportolási-, esélyegyenlőségi-, szabadidős-, tehetséggondozási- és karrier lehetőségekről, valamint az SZTE nemzetközi ösztöndíjairól. Standdal várják a középiskolásokat az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat, az egyetemi kollégiumok, az SZTE Sportközpont, a Kulturális Iroda, a Klebelsberg Könyvtár, az Idegennyelvi és Kommunikációs Intézet, a Konfucius Intézet, az Alliance Française, a Nemzetközi Mobilitási Iroda, a Nemzetközi Együttműködési és Beiskolázási Iroda, az SZTE Alma Mater, az SZTE Karrier Iroda, az Egyetemi Életvezetési Tanácsadó Központ, az SZTE Tehetségpont, a JATE Klub és a Diákhitel munkatársai is. Az SZTE nyílt napjáról további információ itt:

SZTE nyílt nap 2018

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.