Közélet

Naponta hatmillió magyar hallgat rádiót

Naponta hatmillió magyar hallgat rádiót

2018. november 7., szerda
Naponta hatmillió magyar hallgat rádiót

Továbbra is naponta mintegy hatmillióan, hetente több mint 7,2 millióan hallgatnak rádiót - ez derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) legújabb júliustól szeptemberig tartó időszakra vonatkozó országos és budapesti hallgatottsági adataiból.

Az NMHH szerdán az MTI-hez eljuttatott háttéranyagában azt írta: a fővárosban a 15 éves vagy idősebb lakosság több mint 72 százaléka naponta, míg 88 százaléka hetente hangolt rá valamelyik rádiócsatornára. Az országos adatok szerint a vizsgált időszakban és korosztályban - egy átlagos napot alapul véve - a Petőfi Rádió volt a leghallgatottabb csatorna 1,6 millió hallgatóval. A második leghallgatottabb rádió a Kossuth Rádió lett 1,3 millió hallgatóval, míg a harmadik helyen a Rádió 1 végzett 1 millió hallgatóval. Negyedik helyen a Music FM áll 525 ezres napi hallgatótáborával, az ötödik a Sláger FM 393 ezer hallgatóval. A Dankó Rádió 295 ezer hallgatóval hatodik a sorban, amelyet 132 ezer hallgatóval a Bartók Rádió, valamint 94 ezer hallgatóval a Rock FM 95.8 követ. Az Inforádió napi hallgatottsága 73 ezer, a Jazzy Rádióé pedig 57 ezer volt. Budapesten az átlagos napi hallgatószámot tekintve 183 ezer hallgatóval a Sláger FM és 179 ezer hallgatóval a Rádió 1 a vezető rádiók. A harmadik 158 ezres hallgatótáborral a Music FM lett. A Kossuth Rádió 142 ezer, a Petőfi Rádió 129 ezer embert ér el naponta a fővárosban. Nagyjából negyvenezres hallgatottságot ért el a Rock FM 95.8, az Inforádió, a Jazzy Rádió és a Bartók Rádió. A tízedik a Dankó Rádió lett, 22 ezer hallgatóval. Az országos, a fővárosi és a megyei jogú városi rádiók harmadik negyedévi részletes hallgatottsági eredményei elérhetők a hatóság honlapján, a kutatások menüpontban. Ugyanitt megtalálhatók a felmérés korábbi eredményei is. A rádiók és az ügynökségek korlátlanul férhetnek hozzá a rádiópiaci szakemberek által javasolt módszertan alapján előállított adatokhoz, a nyilvánosság azonban szűkített információkat kap a piaci szereplők gazdasági érdekeinek védelmében - olvasható az NMHH háttéranyagában.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.