Megölt egy 85 éves férfit egy afgán migráns Németországban

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A gyilkos afgán migráns egy befogadó központban volt elszállásolva, annak ellenére, hogy korábban elutasították a menedékkérelmét. A rendőrök már letartóztatták.

Németország északi részén, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány Wittenburg nevű településén egy 20 éves afgán migráns szombat délután 14 óra körül megkéselte a 85 éves német nyugdíjast, Dietrich P.-t – írja a Voice of Europe.

Az idős férfi belehalt a sérüléseibe. Dietich P. a felesége 2012-ben bekövetkezett halála óta egyedül élt, ezért a lánya – aki egy migránstáborban önkénteskedik – tavaly felfogadott egy afgán férfit annak érdekében, hogy segítse az apját a háztartás körüli munkákban.

A gyilkos a bűncselekmény elkövetése után elfutott a helyszínről, de körözést adtak ki ellene, és nemsokára megtalálták a rendőrök. Kiderült róla, hogy Afganisztánból származik, és a menedékkérelmét elutasították, de ennek ellenére mégsem toloncolták ki Németországból. Ez súlyos hibának bizonyult.

Előző sztori

Mozgássérült nőt erőszakolt meg egy szír migráns Chemnitzben

Következő sztori

Nem javul az idő, sem a kedélyünk