Világtükör

Megölt egy 85 éves férfit egy afgán migráns Németországban

Megölt egy 85 éves férfit egy afgán migráns Németországban

2018. november 20., kedd
Megölt egy 85 éves férfit egy afgán migráns Németországban

A gyilkos afgán migráns egy befogadó központban volt elszállásolva, annak ellenére, hogy korábban elutasították a menedékkérelmét. A rendőrök már letartóztatták.

Németország északi részén, Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartomány Wittenburg nevű településén egy 20 éves afgán migráns szombat délután 14 óra körül megkéselte a 85 éves német nyugdíjast, Dietrich P.-t – í

rja a Voice of Europe

. Az idős férfi belehalt a sérüléseibe. Dietich P. a felesége 2012-ben bekövetkezett halála óta egyedül élt, ezért a lánya – aki egy migránstáborban önkénteskedik – tavaly felfogadott egy afgán férfit annak érdekében, hogy segítse az apját a háztartás körüli munkákban. A gyilkos a bűncselekmény elkövetése után elfutott a helyszínről, de körözést adtak ki ellene, és nemsokára megtalálták a rendőrök. Kiderült róla, hogy Afganisztánból származik, és a menedékkérelmét elutasították, de ennek ellenére mégsem toloncolták ki Németországból. Ez súlyos hibának bizonyult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.