Hírzóna

Már az utcán összeveszett Márki-Zay és Szabó, nem bírták a bíróságig

Már az utcán összeveszett Márki-Zay és Szabó, nem bírták a bíróságig

2018. november 14., szerda
Már az utcán összeveszett Márki-Zay és Szabó, nem bírták a bíróságig

Szabó Bálint jogász büntetőfeljelentést tett Márki-Zay Péter ellen, amiért a hódmezővásárhelyi polgármester többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte őt. Az ügyben kedden hallgatta meg előzetesen a feleket a Makói Járásbíróság. A Délamagyar részletesen ír az ügyről.

"Márki-Zay Péter is a politikai maffia hálójában van"

– mondta kedden a Makói Járásbíróság épülete előtt Szabó Bálint jogász, aki büntetőfeljelentést tett Márki-Zay Péter ellen aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt. Szabó szerint a makói bíróságon kiderült, hogy

"Márki-Zay, Botka László és a börtönben ülő Czeglédy Csaba egy csapatot alkot, mert a vásárhelyi polgármestert Czeglédy ügyvédje és barátja, Litresits András képviseli."

A magánvádas eljárást Szabó azért indította Márki-Zay ellen - írja a Délmagyar, mert a hódmezővásárhelyi polgármester többszörösen elítélt bűnözőnek nevezte őt a K-Art-ügyben folyó vita során. A városvezető azt mondta, ha a politikai véleménye megbántotta Szabó urat, elnézést kér érte, álláspontja szerint azonban nem sértette meg, nem járatta le.

"Ez egyébként is nehéz lenne, hiszen életútja Zuschlag Jánostól Gyurcsány Ferencen át Lázár Jánosig vezetett. Fenntartom, hogy amit mondtam, az csupán politikai véleménynyilvánítás"

– mondta. Szabó ellenben úgy gondolja, ez igenis rágalmazás, és emiatt legalább felfüggesztett börtön kiszabását fogja kérni a bíróságtól, szerinte ugyanis egy polgármester hivatali helyzetével összefüggésben nem valósíthat meg bűncselekményt. – Büntetlen előéletű vagyok, erkölcsi bizonyítvánnyal rendelkezem, és ezt bizonyítani fogom az eljárásban – mondta Szabó. A sajtótájékoztató egyébként nem mindennapi módon zajlott:

Szabó mellé időről időre odalépett Márki-Zay, és többször vitába bonyolódtak egymással.

Érdekes momentum volt az is, amikor elhangzott, hogy Márki-Zay a magánvádas eljárás tárgyalására hivatali autóval érkezett. A polgármester úgy vélte, ebben nincs semmi kivetnivaló, korábbi városvezetőket is hozott-vitt a hivatali autó hasonló ügyekben. A sajtótájékoztatót követően azonban nem ezzel a kocsival távozott, hanem az ügyvédje autójába ült be.

(via Délmagyar, Borítókép: Délamagyar/Szabó Imre)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.