Írjon nekünk

Világtükör

Kiadják az osztrákok a magyar lányt megerőszakoló afgán migránst

/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Döntöttek az osztrák hatóságok a budapesti József Attila utcában üzemelő gíroszos mosdójában nemi erőszakot elkövető afgán férfi kiadatásáról: közel két hónap után pénteken végre Budapestre szállítják.

Ahogyan korábban a média beszámolt róla, szeptember 9-én, hajnali 2 és 3 óra között a belvárosban, a József Attila utcai gíroszos mosdójában az ott dolgozó fiatal afgán migráns, Sarhadi Bilal Ahmad megerőszakolt egy 21 éves magyar légiutas-kísérő lányt.

A bűncselekménynek volt tanúja: az afgán munkatársa a kamerafelvételek szerint az ajtónál hallgatózott, többször is visszatért, mintha azt várta volna, hogy a migráns végezzen. Hallania kellett a lány tiltakozását, sikoltásait, de nem tett semmit. A rendőrség kihallgatta a tanút, de a nyomozás állásáról bővebb részleteket nem árultak el.

A fóti gyerekvárosból járt be az afgán migráns Pestre dolgozni

Az erőszakoló a fóti gyerekvárosból járt a belvárosba dolgozni, évek óta tartózkodási engedéllyel lakott ott. Az intézményben a migránsok mindent ingyen kapnak, rezsit sem kell fizetniük, nemhogy lakbért. Sarhadi Bilal Ahmad a lakótársai szerint összeférhetetlen, agresszív embernek ismerik, aki a társait is meglopta, nem is volt vele szívesen egy szobában senki.

Ugyanakkor hozzátették: nem értik, miért lett rendőrségi ügy egy lány megerőszakolásából, hiszen náluk otthon ezt a családok egymás között intézik el, vagyis szerintük legfeljebb a lány családja kérhetné számon az erőszakoló tettét. A nevelőnek hosszan el kellett magyaráznia, hogy nálunk a nő megerőszakolása bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár.

Miért tartott két hónapig a migráns kiadatása?

A konkrét kiadatási eljárásról a hatóság nem ad tájékoztatást, de az eljárásjog alapján azért tarthatott két hónapig a kiadatás, mert Sarhadi Bilal Ahmad nem egyezett abba bele. Ilyenkor a kiadatásról bírónak kell döntenie, és ha a döntés ellen az érintett fellebbez, akkor másodfokon is el kell bírálni az ügyét. A kiadatási bíró nem a bűnösségről dönt, csak arról, jogszerűen kiadható-e a kikért személy.

Miután megszületett a döntés, arról az Igazságügyi Minisztérium értesíti a magyar igazságügyi tárcát, majd a két állam hatósága egyezteti a kiadatás gyakorlati lebonyolítását, különös tekintettel a biztonsági intézkedésekre. Az afgán erőszakoló migránst feltehetően közúton hozzák pénteken Budapestre és itt előzetes letartóztatásba helyezik. Szexuális kényszerítésért több év börtön várhat rá.

Kommentek

Világtükör

Feloszlattak egy migránstábort Rómában

/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Kiürítették az egyik legismertebb migránstábort Rómában – derül ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi bejelentéséből. A miniszter hozzátette: nem fogják eltűrni többé a törvényességi szempontból légüres tereket. A római székhelyű, Baobab Experience nevű civil szervezet által fenntartott táborban – a jogvédők saját közlése szerint – korábban mintegy kétszáz embert helyeztek el, köztük hajléktalanokat is. A […]

Tovább olvasom

Világtükör

Megtanítják a sorosista civilek az illegális bevándorlóknak, hogyan verjék át az EU-s határőröket

/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

Sorosista migránssimogató álcivilek azon ügyködnek, hogy kijátsszák az Európai Unió határellenőrzését, hogy így segítsenek a migránsoknak az EU-s törvények áthágásában. Hangfelvételek bizonyítják, hogy az Advocates Abroad nevű migránssegítő NGO önkéntesei arra tanítják, arra képezik ki az illegális bevándorlókat, hogy miként tudják kicselezni az EU-s határellenőrzéseket, hogyan tudják áthágni a törvényeket. Az NGO saját bevallása szerint […]

Tovább olvasom

Világtükör

Három éve kezdett vérontásba az Iszlám Állam Párizsban

/var/www/szegedma.hu/web/stab/h. kovacs.jpg

Megjelent:

A terrorfenyegetettség továbbra is magas Európában, az Iszlám Állam tagjai az illegális bevánvdorlókkal együtt érkezhettek több országba is. A párizsi terrortámadásban egyszerre három helyen történtek az események, a merényletsorozatban összesen 130 ember vesztette életét. A 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot követelő párizsi merényletek harmadik évfordulóján közzétett adatok szerint az év első kilenc hónapjában a […]

Tovább olvasom

Aktuál