Szórakozás

Kezdődik a mangalicafesztivál Szegeden

Kezdődik a mangalicafesztivál Szegeden

2018. november 2., péntek
Kezdődik a mangalicafesztivál Szegeden

2018-ban hetedik alkalommal rendezik meg Szegeden a Mangalica Fesztivált a Széchenyi téren, amely összességében a 38. Mangalica Fesztivál lesz országosan.

A továbbra is ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja. A tenyésztők, kistermelők mellett minden alkalommal lehetőséget kapnak magyar kézművestermékek készítői, iparművészei a bemutatkozásra, a rendezvényen belüli kézműves utcában. A helyben sült egész malac és friss tepertő mellett a kilátogató vendégek egyéb frissen készült mangalicaételek közül válogathatnak. A klasszikus (hurka, kolbász, tarja, hagymásvér) ételek mellett a legmodernebb technológiával mangalica street food, azaz könnyen, gyorsan, akár kézből is fogyasztható mangalicamenü is készül. A kilátogató vendégek számára a legnagyobb vonzerő főként a megjelenő, kiváló minőségi termékek, de a megfelelő szórakozásért egész napos színpadi műsor van a fesztiválon. Napközben autentikus népzenei programok, vásári komédia, gasztrobemutatók, kora délutántól könnyűzenei koncertek várják az érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.