Közélet

Jövőre kezdődhet a Szegedi Törvényszék épületének rekonstrukciója

Jövőre kezdődhet a Szegedi Törvényszék épületének rekonstrukciója

2018. november 29., csütörtök
Jövőre kezdődhet a Szegedi Törvényszék épületének rekonstrukciója

Jóváhagyták a Szegedi Törvényszék épületének rekonstrukciós tervét, a felújítás a jövő év második felében kezdődhet el - tájékoztatta a bíróság szerdán az MTI-t.

A közlemény szerint az Országos Bírósági Hivatal (OBH) a Wagner Gyula-terv keretében a vagyonkezelő SzegediTörvényszék aktív részvételével teljesen megújítja a bírósági épületet. A teljes rekonstrukció és átépítés során az intézmény jelenlegi 9500 négyzetméteres alapterülete 12 600 négyzetmétere növekszik. A beruházás engedélyes terve elkészült. Jelenleg a kiviteli tervek készítése folyik, ezek véglegesítése után választhatják ki közbeszerzésen a kivitelezőt. Az eredeti nevén Magyar Királyi Polgári Törvényszéki Palota tervrajzait Ney Béla és Meixner Károly műépítészek készítették 1881-ben. A kivitelezés 1883 áprilisára fejeződött be, az épületet Ferenc József adta át novemberben az 1879-es nagy árvizet követő újjáépítést lezáró ünnepségek során. Az épületet 1906-ra bővítették, majd az 1950-es és az 1970-es években, végül 1984-ben kisebb felújítások történtek. Tárkány-Szűcs Babett, a törvényszék elnöke korábban elmondta, a műemlék épület felújításának várható költsége mintegy 5 milliárd forint. A rekonstrukció idejére a SzegediJárásbíróság és a Szegedi Törvényszék az egykori Délterv-székházba költözik majd.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.