Közélet

Jótékonysági koncertet ad Vásárhelyen a Nemzeti Színkottás Zenekar

Jótékonysági koncertet ad Vásárhelyen a Nemzeti Színkottás Zenekar

2018. november 27., kedd
Jótékonysági koncertet ad Vásárhelyen a Nemzeti Színkottás Zenekar

Megérkezett és már Vásárhelyen gyakorol a csütörtöki jótékonysági koncerten fellépő Nemzeti Színkottás Zenekar - írja a Vásárhely24.

A lap cikkéből kiderül, hogy egy különleges módszer, a

színes kotta

segítségével értelmi fogyatékos emberek is el tudják sajátítani a hangszerek használatát. A kottázás alapja, hogy a hangokat nem vonalrendszerben ábrázolja, mert az az értelmileg akadályozott gyermekek többségének áttekinthetetlen. Heinrich Ulrich volt az, aki összeállította a színes kottarendszert, amelyben a hangok magasságát az egyes színek jelölik, a színek pedig a hangokkal párhuzamosan mélyülnek. Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke elmondta, a héten a Nemzeti Színkottás Zenekar Hódmezővásárhelyen gyakorol, amelynek lényege, hogy értelmi fogyatékos emberek színkottás zenei táborban vesznek részt. A zenekart nyolc intézményből ötven fő alkotja. Az egyesület

november 29-én 18 órától

a hódmezővásárhelyi

Református Ótemplomban

,

St. Martinnal közösen

fog fellépni. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.