Közélet

Jó reggelt Szeged! - Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden

Jó reggelt Szeged! - Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden

2018. november 16., péntek
Jó reggelt Szeged! - Megrogyott a szocialista vezetés Szegeden

Egy helyen a tegnapi nap legfontosabb szegedi hírei.

Elfáradt, rutinból dolgozó baloldali városvezetés

, hűtlen kezelésért bíróságra járkáló Botka-bizalmasok, az elszalasztott lehetőségek miatt zúgolódó bal- és jobboldali elit, baloldali korrupciós ügyekben fuldokló Szeged, és egyre aktívabb helyi jobboldal – így jellemzi több szegedi is a várost az Origonak. Utolsó fázisába lépett Szegeden, a Szilléri csomópont felújítása, a kivitelezők szerint ezt csak úgy tudják megoldani, ha

szombattól hétfőig napközben nem lehet majd behajtani a Szilléri sugárútra.

Nem mindennapi igazolást jelentett be az év elején a MOL-Pick Szeged. Mirko Alilović az ősi rivális Veszprémből érkezett a Tisza partjára. A szegedi szurkolók abban reménykedtek, hogy bakonyi csapatban mutatott remek teljesítményét átmenti és új csapatában is halmozza a bravúrokat a kapuban a BL-ben.

A sors azonban úgy hozta, hogy ezekre a bravúrokra novemberig várni kellett.

A Nobel-díjas Gérard Mourou-t, az ELI-projekt kezdeményezőjét köszöntötték csütörtökön Szegeden

, a francia fizikus október elején elnyert elismerésének tiszteletére bővítették az épületkomplexum előtt elhelyezkedő, a lézer kifejlesztésének mérföldköveit bemutató lézertörténeti idővonalat.

4,5 milliárd forintos kormányzati forrásból oldódhat meg a gyálarétieknek évek óta komoly gondokat okozó Holt-Tisza problémája.

Legyen szép napja!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.