Közélet

Így vigyázzák a rendet a kisteleki tanyavilágban

Így vigyázzák a rendet a kisteleki tanyavilágban

2018. november 22., csütörtök
Így vigyázzák a rendet a kisteleki tanyavilágban
A Szegedhez közeli Kistelek legeldugottabb tanyáján lakók is ismerik a járőröket, körzeti megbízottakat. A puszták népére is vigyázó zsaruk úgy szervezik a szolgálatot, hogy a tanyák lakói mindennap integethessenek nekik a portájuk elől. Ha kell, járőrözik a tiszt és a nyomozó is, egy a lényeg, rendszeres legyen a tanyajáró szolgálat - olvasható a Zsaru magazinban.

Szalay Zoltán Szabolcs alezredes, a Kisteleki Rendőrkapitányság vezetője bűnügyesként került a kapitányi székbe. Az ország egyik legkisebb kapitányságát vezeti, 48 rendőrrel vigyázza öt település és a hozzájuk tartozó 410 négyzetkilométernyi tanyavilág 18ezer lakosának biztonságát. – Egy európai folyosó mellett helyezkedik el ez a terület, a Szerbiába és a Balkánra vezető autópálya mentén, szerencsére a hozzánk tartozó parkolók, pihenők nyugodtak. Egy ékszerdoboz ez a terület: természetvédelem alatt álló részekkel, madárvilággal, Ópusztaszerrel, a pusztát vonzó százezres látogatói számmal és rendezvényekkel. Az igazi ne­héz­séget a tanyavilág adta területi kiterjedés, a rossz időben sokszor csak nagyon nehezen járható utak jelentik. Szerencsére nagyon jó a kapcsolatunk a polgárőrökkel, a természetvédelmi őrökkel, a vad- és a mezőőrökkel, nekik is vannak a terepakadályok legyőzésére alkalmas járműveik. Így a legzordabb időjárási körülmények között is találunk olyan technikát, amivel eljuthat a segítség egy bajba jutott emberhez a tanyavilág legszélsőbb pontjára is. További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.