Közélet

Idén még százan fognak meghalni balesetben

Idén még százan fognak meghalni balesetben

2018. november 14., szerda
Idén még százan fognak meghalni balesetben

A statisztikák alapján ez valószínűsíthető, mondta Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Idén eddig több mint 530-an vesztették életüket a magyar utakon.

A szóvivő azt is elmondta, hogy a balesetek leggyakoribb oka a gyorshajtás, valamint az elsőbbség megadásának elmulasztása és a kanyarodás vagy irányváltoztatás szabályainak megsértése.

A személyi sérülések száma Magyarországon eléri a 15 ezret, de nálunk egyébként is kimagaslóan rossz a közúti balesetekben elhalálozók arányszáma az uniós átlaghoz képest, mivel a két évvel ezelőtti adatok alapján egymillió emberből 62-en halnak meg balesetben. Nyugat-Magyarországon a legrosszabb a helyzet, mivel ott ez az arányszám 84, Közép-Magyarországon pedig a legjobb, mert ott ugyanez a szám 46. Az Alföldön egymillióból 65-en halnak meg balesetben.

(Borítóképünk illusztráció.)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.