Közélet

Idén is lehet pályázni a "családbarát kórházi osztály" címért

Idén is lehet pályázni a "családbarát kórházi osztály" címért

2018. november 2., péntek
Idén is lehet pályázni a "családbarát kórházi osztály" címért

Idén is lehet pályázni a családbarát kórházi osztály címre; a Három királyfi, három királylány mozgalom a Magyar Kórházszövetséggel közösen meghirdetett pályázatára november 30-ig lehet jelentkezni.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a két szervezet célkitűzése így továbbra is az, hogy a kórházi környezetben már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa, ezzel segítve a kórházi dolgozók nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását. Mint írták, az első pályázaton Családbarát Kórház 2018 címet nyert 13 vidéki és három budapesti kórházi osztály. Ezek a kórházi osztályok olyan jó gyakorlatokért kapták az elismerést, mint a telemedicinás megfigyelés, stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, vagy az online segítségnyújtás. Hangsúlyozzák, a mostani pályázat családbarát kórházi osztályoknak szól, de a cím elnyerése hozzásegítheti az egész intézményt ahhoz, hogy végül Családbarát Kórház díjban részesülhessen. A Családbarát Kórház 2019 intézményi pályázat beadási határideje 2019. február 22. A Családbarát Kórházi Osztály 2019 címet és Családbarát Kórház 2019 díjat a Magyar Kórházszövetség jövő áprilisi konferenciáján adják át. (MTI)  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.