Sport

Idegenben játssza az év utolsó BL-meccsét a Pick

Idegenben játssza az év utolsó BL-meccsét a Pick

2018. november 28., szerda
Idegenben játssza az év utolsó BL-meccsét a Pick

A MOL-Pick Szeged szerdán a német címvédő Flensburg ellen játssza idei utolsó mérkőzését a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében.

A hét győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a B csoport második helyén álló szegediek szombaton hazai pályán

fantasztikus teljesítménnyel elvették a listavezető Paris Saint-Germain veretlenségét (33-32)

, de sok idejük sincs a pihenésre, mert szerda este már a német bajnok Flensburg-Handewitt otthonában kell játszaniuk. Egy újabb bravúrral versenyben maradnának a csoportelsőség megszerzéséért, illetve a második hely bebiztosításáért. Mirko Alilovic, a horvát kapus 17 védéssel, közte számos bravúrral vette ki részét a PSG legyőzéséből. Társai közül a csapatkapitány, a svéd Jonas Källman sérülés miatt nem léphet pályára. A Szeged és a Flensburg eddig háromszor találkozott egymással tétmérkőzésen, két vereség után a magyar csapat október közepén házigazdaként nyert először (30-28). A németek valóban jó formában vannak, legutóbb magabiztosan győztek a dán Skjern HB otthonában, de hazai pályán a mostani szezonban már három tétmeccsüket is elveszítették. A Flensburg dán beállója, Anders Zachariassen elmondta, remélhetőleg hasonló teljesítményt tudnak nyújtani, mint néhány héttel ezelőtt Szegeden, hiszen volt lehetőségük a győzelemre, bár nem éltek vele.

Az este 7-kor kezdődő mérkőzést szöveges közvetítésben is követheti honlapunkon.

A B csoport állása: 1. Paris Saint-Germain (francia) 16 pont, 2. MOL-Pick Szeged 15, 3. HBC Nantes (francia) 8 (269-257), 4. Flensburg-Handewitt 8 (247-241), 5. Motor Zaporizzsja (ukrán) 7, 6. Skjern HB (dán) 6 (251-270), 7. RK Celje PL (szlovén) 6 (233-260), 8. PPD Zagreb (horvát) 6 (225-253)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.