Közélet

Házi őrizetben marad a Szeviép-vezér

Házi őrizetben marad a Szeviép-vezér

2018. november 10., szombat
Házi őrizetben marad a Szeviép-vezér
Luxusvillájából vették őrizetbe októberben B. Sándort, a Szeviép-per másodrendű vádlottját egy másik, a Mini Hungary Park-ügy kapcsán. A törvényszék most jogerősen döntött úgy, hogy nem hagyhatja el otthonát.

A Mini Hungary Park-ügyként elhíresült költségvetési csalás kapcsán korábban Dlusztus Imrét, a Délmagyarország korábbi főszerkesztőjét vették őrizetbe, majd B. Sándort, a Szeviép-per másodrendű vádlottját luxusvillájából szállították el.

B. az előzetes letartóztatást megúszta, azonban a járásbíróság októberben lakhelyelhagyási tilalmat szabott ki, ezt az ítéletet hagyta helybenmost pénteken a törvényszék, így az már jogerőre emelkedett.

A törvényszék azzal indokolta az ítéletet, mert fennáll a veszélye, hogy a gyanúsított, B. Sándor befolyásolhatja a bizonyítási eljárást, eközben pedig akár újabb bűncselekményeket követhet el. A gyanúsított a mostani döntés értelmében hetente háromszor hagyhatja el otthonát egy-egy órára, de csak orvoshoz mehet el. A Mini Hungary Park-botrány nyáron robbant ki, amikor az adóhatóság több embert is meggyanúsított félmilliárd forintot meghaladó költségvetési csalással. B. Sándor az ügyészség közlése szerint a beruházó és a kivitelező cégben is tulajdonos volt, emellett ő irányította a többi vádlottat is, utasítást adott ki valótlan tartalmú teljesítési igazolások kiállítására, illetve a projekt készre jelentésére. Az ügyészség állítja, az állami támogatás egy részét nem a parkra költötték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.