Politika

Gyurcsányig ér a Szeviép-botrány

Gyurcsányig ér a Szeviép-botrány

2018. november 28., szerda
Gyurcsányig ér a Szeviép-botrány

Nem csak Botka László szegedi polgármester, hanem jobbkeze által Gyurcsány Ferenc is érintett a Szeviép-botrányban. Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusa felügyelte a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, amely rögtön a 2007-es átadása után bérbe vette a 4 ezer négyzetméteres Szeviép-székházat havonta 5 millió forintért.

Azt, hogy mennyire beépült a Szeviép a szocialista körökbe, a szegedi megbízások mellett más is bizonyítja: a 2007-ben átadott 4000 négyzetméteres Szeviép-székházat az Oláh Lajos – jelenleg a gyurcsányista DK alapembere – felügyelte Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal rögtön bérbe is vette havi ötmillió forintért – számolt be az Origo.

Oláh amellett, hogy az akkori szocialista kormányzat államtitkára volt, Pistrui László harmadrendű vádlott fiának keresztapja is.

De nem csak ez köti össze Oláht és az elítélt Szeviép-vezért. A 2011-es MSZP-s pártszakadást követően Oláh Lajos követte Gyurcsány Ferencet a DK-ba, de a bukott miniszterelnököt első ciklusakor, 2005-ben azzal támogatta, hogy az ő segítségével dúsították fel az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezetét. Így sikerült kiszorítani a Kovács László-Lendvai Ildikó vonal embereit.

Ezekben az években Oláh az Arago Holding részeként működő Pick Szeged Rt. igazgatósági tagja volt, ezen keresztül is kapcsolatban állhatott Pistruival, aki a csapat másik vezetőségi tagja volt.

A lap felidézi, hogy Oláh lakásán egyeztetett 2014 januárjában Mesterházy Attila és Bajnai Gordon Gyurcsány társaságában a közös indulásról az országgyűlési választásokon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.