Szórakozás

Filmajánló: A Diótörő és a négy birodalom

Filmajánló: A Diótörő és a négy birodalom

2018. november 20., kedd
Filmajánló: A Diótörő és a négy birodalom

A karácsonyi klasszikust új köntösben november 22-től vetítik a Cinema Citykben.

Clarának csupán egy kulcsra van szüksége. Egy kulcsra, aminek nincs párja, mert ez nyitja a dobozt, ami felbecsülhetetlen ajándékot rejt néhai édesanyjától. A keresztapja éves ünnepi bálján a kislány egy aranyfonálhoz jut, ami elvezeti őt az áhított kulcshoz – aminek rögvest nyoma is vész egy különös, rejtelmes párhuzamos világban. Odaát Clara találkozik egy Philip nevű katonával, egy sereg egérrel és három birodalom kormányzóival. Clarának és Philipnek az ominózus negyedik birodalom területére kell merészkedniük, amit egy zsarnok irányít, hogy visszaszerezzék a kulcsot és visszaállítsák a harmóniát e bizonytalan világban. E.T.A. Hoffman klasszikus történetéből a Csokoládé és az Egy kutya négy élete Oscar-díjra jelölt rendezője és az Amerika Kapitány: Az első bosszúálló rendezője készítettek közösen filmet a Disney legjobb hagyományaival. A karácsonykor érkező fantasy főszereplője az Alkonyat-sorozatban és a Csillagok közöttben feltűnt Mackenzie Foy, partnerei mások mellett az Oscar-díjra jelölt Keira Knightley, valamint az Oscar-díjas Helen Mirren és Morgan Freeman.

Magyarországon forgalmazza a Fórum Hungary

műfaj:

családi / fantasy

korhatár:

12

játékidő:

99 perc

bemutató:

2018. november 22.

szereplők:

Keira Knightley, Mackenzie Foy, Eugenio Derbez, Matthew Macfadyen, Richard E. Grant, Misty Copeland valamint Helen Mirren és Morgan Freeman

rendezte:

Lasse Hallström, Joe Johnston

forgatókönyv:

Ashleigh Powell, Tom McCarthy

producer:

Mark Gordon, Larry Franco

executive producer:

Sara Smith, Lindy Goldstein

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.