Világtükör

Feloszlattak egy migránstábort Rómában

Feloszlattak egy migránstábort Rómában

2018. november 13., kedd
Feloszlattak egy migránstábort Rómában

Kiürítették az egyik legismertebb migránstábort Rómában – derül ki Matteo Salvini olasz belügyminiszter keddi bejelentéséből. A miniszter hozzátette: nem fogják eltűrni többé a törvényességi szempontból légüres tereket.

A római székhelyű, Baobab Experience nevű civil szervezet által fenntartott táborban – a jogvédők saját közlése szerint – korábban mintegy kétszáz embert helyeztek el, köztük hajléktalanokat is. A Tiburtina vasútállomás mögött felhúzott sátorvárost a múltban már több alkalommal is feloszlatták. A bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője októberben hozta nyilvánosságra, hogy a táborban nemi erőszak is előfordult. „Így oldják meg a szociális problémákat Rómában: rendőrséggel és kotrógéppel” – írta a Baobab Experience Twitter-oldalán. „Végtelen szégyen ez a város számára” – tették hozzá az aktivisták. Számos migránsnak az olasz fővárosban az utcákon vagy parkokban kell így meghúznia magát, mert nem biztosítottak számukra szállást.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.