Közélet

Évekbe telhet a poloskák megfékezése

Évekbe telhet a poloskák megfékezése

2018. november 6., kedd
Évekbe telhet a poloskák megfékezése

Évről évre egyre nagyobb kellemetlenséget és számszerűsíthető kárt okoznak a növénypoloskák Magyarországon is. A védekezés ellenük vegyszeres úton nem lenne célravezető, az amerikai szakértők a természetes ellenségeikben, a szamurájdarazsakban, magyar kollégáik a poloskafajokat vonzó rovarcsapdák kifejlesztésében, illetve parazitákban látják az invázió megfékezésének lehetőségét - írja a Magyar Idők.

A lap cikkéből kiderül, hogy amerikai kutatók úgy vélik, megtalálták a nálunk is igencsak elterjedt ázsiai márványos poloska természetes ellenfelét. A tudósok a poloskák eredeti élőhelyén, Ázsiában találtak rá a szamurájdarázsra, amely petéit a poloskák petéi közé rakja, így amikor a kis darazsak kikelnek, egyből fel is falják a kellemetlen szagú bogarak utódait. Habár a szamurájdarázs Ázsiában honos, néhány példányával már az amerikai kontinensen is találkoztak, a kutatók feltételezése szerint ezeket még peteként poloskák hurcolhatták be Észak-Amerikába. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.