Gazdaság

Elkapkodják a lakásokat Szegeden (is)

Elkapkodják a lakásokat Szegeden (is)

2018. november 30., péntek
Elkapkodják a lakásokat Szegeden (is)
Tízezer lakosból tavaly 165 vásárolt ingatlant Csongrád megyében, ezzel országos rekorder lett. Szegeden a főváros és Debrecen után a harmadik legforgalmasabb az ingatlanpiac, idén közel 4000 lakás vagy ház került új tulajdonoshoz. Bár az árak meredeken emelkednek, szakértők szerint két évig még biztosan kitart a vásárlási láz - olvasható a Délmagyar összeállításában.

A lap szerinta vidéki városok közül Debrecen rendelkezik a legnagyobb lakásforgalommal. A második legjelentősebb piacot Szeged és környéke jelenti, ahol megközelítőleg 3800 adásvétel valósul meg idén. És bár az ingatlanpiac nálunk kétségtelenül a megyeszékhelyen a legerősebb, az itteni forgalom egész Csongrád megyét az országos élmezőnybe repítette: tavaly tízezer lakosból 165 vásárolt ingatlant nálunk – ilyen magas arány az országban sehol máshol nem volt.

Mostanra kijelenthető, hogy Szegeden a kisebb alapterületű új építésű lakások már a tervezőasztalon elkelnek, és az is ritka, hogy mire egy társasház eléri a szerkezetkész állapotot, van még benne eladó lakás.

– Az új építésű ingatlanok és a használt téglalakások 30-35 százalékkal drágultak egy év alatt, a panellakások esetében viszont a növekedés mértéke az egy évvel korábbihoz képest elérheti az 50 százalékot is. Tízmillió forint alatt ma már nem lehet lakást kapni Szegeden – mondta Meszlényi Tamás, az Openhouse Szeged franchise tulajdonosa.

További részletek ITT olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.