Sport

Bodó Richárd: Idén nincs már mire tartalékolnunk

Bodó Richárd: Idén nincs már mire tartalékolnunk

2018. november 23., péntek
Bodó Richárd: Idén nincs már mire tartalékolnunk

A Skjern ellen hazai döntetlen után vasárnap a PSG elleni csoportrangadóval zárja a hazai BL-meccseket 2018-ban MOL-Pick Szeged. A csapat válogatott átlövője szerint csak a legjobbjukat mutatva van esélyük a csoportot veretlenül vezető franciák ellen.

– A Skjern elleni BL-meccsen is látszott, hogy kevés, ha fizikailag bírják az iramot, fejben is a maximum kell. –

Ezzel nem tudok vitatkozni. Tudtuk, hogy milyen a novemberünk, erre készültünk fizikálisan és fejben is. Nem fogytunk el, de valóban voltak rosszabb döntéseink egy-egy szituációban. Ha a Skjern ellenni meccset a végén meg tudtuk volna nyerni, akkor az több önbizalmat adott volna. Egy picit emiatt is szomorúbbak voltunk, de behúztuk a Dabast, ami fontos két pont volt. Most készülünk a PSG-re.

– A második helyen állnak a BL csoportban. Mögöttük 6 pontra van a harmadik Nantes, és 3 pontra az első PSG. Ez lenne a realitás? –

Ez a pillanatnyi állapot, nincs lefutva, hogy ki hol végez a csoportban. Most második helyen vagyunk, megdolgoztunk azért, hogy így legyen, de még messze nincs vége a munkának. Az elsődleges célunk most itthon minden meccset megnyerni, és utána majd meglátjuk, hogy milyen helyezést tudunk elérni a végén. De a csoportmérkőzések után is lesz még bőven feladatunk, a java akkor kezdődik. Meccsről meccsre haladunk a céljaink felé.

– Kijelenthető, hogy teljesen összeállt a csapat? –

Igen, én úgy gondolom, hogy összeért. Szinte minden meccsen látható most már, hogy tudunk nagyon jól játszani, a taktikai elemeket begyakoroltuk. Ami szembetűnő a tavalyi évünkhöz képest, hogy az utolsó 10 percben mindig nagyon összeszedetten és jól tudunk játszani. Sokat fejlődtünk a tavalyi évhez képest és az idei szezonkezdetet nézve is.

– A Skjern meccsre is igaz volt ez, viszont ott mintha elpártolt volna a szerencse a csapat mellől. Talán először a szezonban. –

Én is így láttam. Minden labda hozzájuk pattant, minden szerencsés gól hozzájuk került, nem tudtunk üres kapura lőni. Szerencse is kell nyilvánvalóan a két ponthoz, de ha összességében nézzük a meccset, akkor mentettünk egy pontot, ha az utolsó húsz percet nézzük, akkor meg buktunk egy pontot.

– A PSG ellen lehet javítani szombaton. Nagy visszhangja lehet egész Európában a sikerüknek. –

Erre készülünk. Az utolsó két meccs következik, nincs mire tartalékolni. Jól fogunk játszani, felkészülünk, mint ahogy eddig is, és a legjobbunkat mutatva nyerni akarunk a párizsiak, majd a Flensburg ellen is. Már csak azért sem lesz könnyű, mert szombat után szerdán játszunk a német bajnok ellen idegenben.

– Sokan mondják, hogy a PSG ellen idegenben a hazai pálya döntött. Ez fordulhat a hétvégén a Szeged javára? –

A PSG otthon és idegenben is nagyon jó. Nagy erőket képvisel, és nagyon gyors tempóban játszanak, ha le tudjuk őket lassítani itthon, akkor van esélyünk. Persze nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az egész csarnok nekünk szurkol majd, ami hatalmas segítség.

Hármas terhelés

A BL- és a bajnoki meccsek mellett egy harmadik feladata is van Bodó Richárdnak. Párjával, Nagy Viviennel babát várnak.

A meccsek alatt nincs a fejemben a baba érkezése, de természetesen a pályán kívül meghatározza a mindennapokat. Nagyon várom már a fiam érkezését. Vivien mindent megad, hogy nekem a kézilabda lehessen az első, de természetesen amikor tudok, akkor ott vagyok mellette. A babát januárra várjuk, amikor én a világbajnokságon leszek, de a szövetség azt ígérte, hogy ha megérkezett a pici, akkor egy rövid időre hazajöhetek Dániából. Ez néhány óra lesz, de biztosan én leszek a legboldogabb játékos a pályán a következő meccsünkön. Kép: Kovács Ferenc  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.