Politika

Bartók Csaba: nem Szegedért, hanem Szegedből élnek a szocialisták

Bartók Csaba: nem Szegedért, hanem Szegedből élnek a szocialisták

2018. november 26., hétfő
Bartók Csaba: nem Szegedért, hanem Szegedből élnek a szocialisták

Bartók Csaba, a Fidesz szegedi alapszervezetének újonnan megválasztott elnöke arról beszélt az Echo Tv-n hétfőn, hogy az utóbbi hónapok a szocialista városvezetés botrányairól szóltak.

"Kétféle elszámoltatás létezik. Az egyik a bírósági, amikor a magyar törvényeknek megfelelően elszámol az, aki valamilyen cselekményt követett el. A másik a lelkiismereti elszámoltatás, ezt mindenki a saját maga értékrendje szerint tudja érvényesíteni önmagával vagy a munkatársaival szemben" – jelentette ki Bartók Csaba.

Az alapszervezet új vezetése jó alternatívát adna Szegednek a jelenleg regnáló városvezetés helyett, amelyről úgy fogalmazott, hogy nem Szegedért, hanem Szegedből él.

"Az a dolguk, hogy jogszerűen, a hatályos törvények betartásával vezessék a várost" – mondta.

Bartók beszámolt arról is, hogy a Fidesz városi alapszervezetének új vezetése máris a polgármesteri program összeállításán készül. "Remélem, hogy a kora tavaszi időszakban már elő tudunk jönni és a szegedi polgárok elé tudjuk tenni azt a programot, amit szeretnénk elvégezni" – számolt be.

Ezt bővebben is kifejtette, amikor arról beszélt, hogy Szegedet az elmúlt 100 év tette az ország egyik legszebb városává, de a közterek rendezetlensége – melyről mi is többször cikkeztünk – hagy kívánnivalót maga után.

Az új elnök szerint nem biztosítja a város hosszútávú fejlődését, hogy a Szegeden dolgozók nagy része a törvényileg javasolt minimálbért keresi. Ezzel szemben

versenyképes, jól fizető és kiszámítható munkahelyekkel megerősödne a családok biztonsága, több fiatal maradna Szegeden és megújult vállalkozói kultúra jellemezné a várost.

Bartók Csaba példaként említette Miskolcot. "Nyolc-tíz évvel ezelőtt 20 százalékos munkanélküliség, szegénység és piszok, rendezetlenség jellemezte, ma pedig az egyik legjobban prosperáló város, nyílnak az ipari parkok és pillanatok alatt betelnek. Valami ilyen vonatra kéne nekünk is felszállni" – magyarázta, majd hozzátette, a fiatalok távozásának Szegedről az az oka, hogy nincsenek életpályát biztosító, jól fizető munkahelyek. Felhívta a figyelmet arra is, hogy Szeged logisztikailag jelentős helyen fekszik egy hármashatár közelében.

"Milliós nagyságrendű régió van, aminek semmilyen központi szerepét jelen pillanatig nem tudta Szeged kihasználni, ha csak azt nem mondjuk, hogy hétvégén megtelik az Árkád"

– részletezte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.