Sport

Bánhidi Bence "testőröket" kap minden mérkőzésre

Bánhidi Bence "testőröket" kap minden mérkőzésre

2018. november 6., kedd
Bánhidi Bence "testőröket" kap minden mérkőzésre

Három éve magyar férfikézilabdázás egyik nagy ígéreteként szerződött Szegedre Bánhidi Bence. A még mindig csak 24 éves válogatott beálló beváltotta a hozzáfűzött reményeket és a MOL Pick Szeged egyik legnagyobb erőssége. Ez olyannyira igaz, hogy a Bajnokok Ligájában már külön "készülnek belőle" az ellenfelek.

- Oda a veretlenség. Megviseli a csapatot?

- Senki nem szereti a vereséget, de nem éljük meg tragédiaként a vasárnapi eredményt. A mezőny és a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk idegenben, végig meccsben voltunk. Kikaptunk, de nem elvertek bennünket. Ilyenkor a legfontosabb, hogy a tanulságokat levonva tudjunk továbbmenni.

- Apró nüanszok döntöttek, talán nem túlzás, hogy egy-egy jobban megjátszott szituáción múlt a pontok sorsa.

- Fontos momentumokban hibáztunk, rossz döntéseket hoztunk. Valóban, abban jobb volt a PSG, hogy ők többször döntöttek jól ilyen kiélezett helyzetben. Összességében pozitív, hogy ilyen eredményt értünk el idegenben és azt sem túlzás kijelenteni, hogy a párizsiak sikerében szerepe volt a hazai pályának. Maradt esélyünk, hogy visszavágjunk a hónap végén Szegeden.

- Mindkét csapat modern kézilabdát játszik. Nagyon kevesen teszik ezt annyira éretten mint a PSG és Szeged.

- A spanyol rendszert alkalmazza mindkét csapat. Talán nem túlzás, hogy ezt a szisztémát alkalmazó edzők közül a két legjobb ült a kispadokon vasárnap. Ehhez a játékhoz kevés az erőnlét és kevés az alaptaktikát gyakorolni, itt fontos szerepet kap a logika is. Ezt lehet szépen vagy csúnyán játszani, szerencsére nekünk az előbbi többször sikerül. Meggyőződésem, hogy ez a jövő kézilabdája.

- Mindez Önre komoly terhet ró, mert ebben a játékban a beálló szerepe hangsúlyos, így külön figyelmet kap az ellenfelektől. Érzi a "törődést"?

- A PSG ellen is éreztem, hogy kiemelten figyelnek rám, de ez már minden meccsre igaz. Persze nem mindegy kivel találom szemben magam. Párizsban sokkal kevesebb területet hagytak nekem, igaz így a lövőknek maradt nagyobb helyük. Várható volt, hogy így lesz, mivel mindkét edző ugyanazt a taktikát alkalmazza és mint ahogy mondta, itt a kulcs a beálló. Ha bennünket megfognak, nehezebben megy a játék a csapatnak.

- Ennek a taktikának is köszönhető talán, hogy hetek óta azt lehet olvasni, a Szeged legnagyobb erőssége Bánhidi Bence. A PSG elleni meccs előtt mértékadó szakportálok és az ellenfél is erről beszélt.

- Még a hideg is kiráz amikor ezt hallom és olvasom. Nagyon jó érzés és ez is bizonyítja, hogy jó döntéseket hoztam pályafutásom során. Harmadik éve vagyok Szegeden, én is érzem, hogy egyre komolyabb szerepem van, egyre többet „használnak” éles helyzetben a társak. Ettől függetlenül nem hiszem, hogy ez lenne a csúcs. Van hova fejlődjek.

- Legközelebb a Skjern védőinek okozhat kellemetlen perceket. Mit vár a dánok elleni meccstől?

- Nagyon nehéz lesz. A Skjern hazai pályán rendkívül veszélyes- erről pont a veszprémiek tudnának sokat mesélni. A legjobbunkat kell hoznunk, ez nem is kérdés. A vasárnapi idegenbeli meccs után egy héttel itthon is találkozunk a dánokkal, de az sem lesz sétagalopp. Viszont ha ezt a két akadályt vesszük, akkor kellő önbizalommal készülhetünk a PSG elleni hazai és Flensburg elleni idegenbeli meccsre. Nem vitás, ez a négy mérkőzés nagyban befolyásolja majd, hogy a milyen helyezésekért küzdünk majd a csoportban. De az első és a legfontosabb: nyerjünk a Skjern ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.