Közélet

Az országos sajtó Botka zűrös ügyeiről tudósít

Az országos sajtó Botka zűrös ügyeiről tudósít

2018. november 14., szerda
Az országos sajtó Botka zűrös ügyeiről tudósít

Origó, ECHO, Bors, TV2, Magyar Hírlap, Magyar Idők, Pesti Srácok: kedden és szerdán Botka László ügyei voltak terítéken. Eltitkolt Rolex, luxusutazások, SZEVIÉP-botrány, Mars téri piacberuházás, eltitkolt ingatlanok, parkolási botrány miatt hűtlen kezelésért első fokon elítélt városvezetők - sorra vette az országos sajtó Botka László zűrös ügyeit.

A Pesti Srácok összeállítása

úgy fogalmaz,Botka László szegedi polgármester az egyike azoknak a szocialista politikusoknak, akiknek botrányait hosszasan lehetne sorolni. Az MSZP volt miniszterelnök-jelöltje amellett, hogy villogó, luxus életvitelével borzolja a kedélyeket, miközben a tehetősebbek megadóztatását szorgalmazta, számtalan büntetőeljárásba torkollt korrupciós ügyben is érintett. Napokon belül hirdetnek ítéletet a Szeviép-ügyben, amelynek fő vádlottja egy Botka-ember; nem véletlenül kapta épp a Szeviép a legnagyobb szegedi beruházásokat.

Néhány hete ítélték el alpolgármesterét és jegyzőjét is az úgynevezett parkolási botrányban. A szegedi városvezetés végig tagadott, de a bíróság bizonyítottnak látta, hogy jogtalanul osztogatták a haveroknak az ingyenes, több százezer forintot érő éves parkolóbérleteket, olyanoknak is, akik nem szegediek, sőt, a VIP-listán még családtagok és jogosítvánnyal nem rendelkező személyek is szerepeltek. A szegedi uniós projektek sem zajlottak botránymentesen. A Mars téri piacberuházás kapcsán az OLAF is vizsgálatot indított, egy 1,9 milliárdos forrás elnyerése érdekében ugyanis hamis adatokat adtak le a pályázati adatlapon. A beruházásban érintett területet per- és tehermentesnek hazudták, miközben tucatnyi vállalkozóval állnak harcban, sokakkal pereskednek ma is, akiknek kis üzletét egyszerűen eldózerolták. Botka László botrányairól a PestiSrácok korábban több feltáró riportban írt. A portál megkereste Bartók Csabát, a helyi Fidesz alelnökét, akielmondta: a VIP-parkolóbérletekkel 40 millió forint kárt okoztak a városnak, azzal, hogy 2008 és 2012 között 307 esetben adtak ki ingyenes parkolóbérletet olyanoknak, akik nem voltak arra jogosultak. A Szeviép-ügyben 500 családot tettek tönkre: volt, aki öngyilkos lett, sokaknak az egészsége is ráment. Gyanítható, hogy ebben az ügyben is nyakig sáros a városvezetés.

Bartók szerint a szocialistáknak önvizsgálatot kellene tartania

"Alig egy éve az első szóra azonnal igent mondott a miniszterelnök-jelöltségre, majd mikor az országos politikában megsemmisült, visszakullogott Szegedre, ha nincs ló, jó a szamár is alapon. Határozott véleményünk, amikor ilyen súlyos ügyek árnyéka vetül egy város vezetőire, maszatolás és vádaskodás helyett tisztázniuk kellene magukat. Itt az ideje, hogy önvizsgálatot tartsanak. Ki tudja, hogy milyen csontvázak eshetnek még ki a városházi szekrényekből?" - fogalmazott Bartók Csaba.

Magyar Hírlap: a Mars téri beruházás EU-s támogatása aggályos

A Magyar Hírlap a Mars téri piacra kihegyezve

tudósít a szegedi ügyekről

. A TV2 úgy tudósít, a szegedi városvezetés botrányt botrányra halmoz.

A HírTV tudósítása szerint Szegeden "káosz és bűnözés uralkodik"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.