Hírzóna

Az Origo hosszasan ír Botka ügyeiről

Az Origo hosszasan ír Botka ügyeiről

2018. november 13., kedd
Az Origo hosszasan ír Botka ügyeiről

Óriási szegedi botrányok, nagyon sokakat irritáló luxuséletmód és maldív-szigeteki búvárkodások – ezek a botrányok kísérik az MSZP-s Botka László szegedi városvezetését – írja az origo.hu.

Hosszú cikkben szedte össze az Origo az utóbbi hónapok Botka Lászlóhoz köthető balhéit, botrányait.

A VIP-parkolóbotrány

A legutóbbi botrányt az okozta, hogy több, Botka Lászlóhoz köthető személyt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Gyulai Járásbíróság a VIP-parkolóbotrány néven elhíresült ügyben nem jogerősen. Solymos Lászlón kívül Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, valamint Kalmár Gábor kabinetfőnököt, az önkormányzati tulajdonban álló Szegedi Közlekedési Kft. két korábbi igazgatóját és egy másik munkatársát is elítélték első fokon hűtlen kezelésért – írja az origo.

„Rolex Laci”

Botka első igazán nagy országos botrányát az okozta, amikor kiderült, hogy többmilliós karórákat hord – írják. - A szocialista elnök méregdrága szenvedélye annak fényében volt különösen pikáns, hogy míg az MSZP 2017-es plakátkampányában a gazdagokat adóztatná, addig a párt elnöke vagyonbevallásában „elfelejtette” feltüntetni a 3-5 millió forintot érő darabokat. Kiderült, Szegeden saját párttársai is gyakran Rolex Lacinak hívták Botkát a háta mögött – állítja az origo.

„Fizessenek a gazdagok”

Milliókba kerülhetett Botka László maldív-szigeteki kiruccanása az Origo számításai szerint. Szeged baloldali polgármestere korábban elismerte, hogy nagyon szereti a búvárkodást az egzotikus szigeteken, de amikor éppen gazdagellenes kampányba kezdett, szerette volna eltüntetni ezeknek a nyomait - véli a lap.

Luxusélet Botka módra

A cikk írója úgy fogalmaz, hogy Botka László legnagyobb botrányát luxuséletmódja okozta. Megemlíti, hogy miután lebuktatta a Ripost, bekerült a luxuskaróra és 300 négyzetméternyi telekrész is Botka Lászlónak, a szocialisták politikusának a javított vagyonbevallásába. A luxusautóját viszont még mindig nem vallotta be, pedig ő az üzemben tartó. Ezenkívül kitér a cikk arra is, hogy Botkának három lakó- és egy üdülőingatlanban van tulajdonrésze. - Botka felerészben tulajdonosa egy 2001-ben vásárolt, 843 négyzetméteres szegedi teleknek és a 166 négyzetméteres lakásnak is, amely most több mint tízévi tulajdonlás után bővült az említett csaknem háromszáz négyzetméteres telekrésszel – olvasható a cikkben.

A Szeviép-ügy

A cikk végén megemlítik a Szeviép-ügyet, amelynek büntetőügye napjainkban is zajlik. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmaz a cikk szerzője, hogy a cég az alvállalkozók segítségével tolhatta ki a pénzeket Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő sofőrjének, erről a károsultak jogi képviselője is beszélt már. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.