Gazdaság

A fiatalok közel felének van megtakarítása

A fiatalok közel felének van megtakarítása

2018. november 11., vasárnap
A fiatalok közel felének van megtakarítása

A 19 és 29 év közötti fiatalok több mint 44 százaléka rendelkezik valamilyen megtakarítással - derült ki a K&H ifjúsági indexének felméréséből.

A megtakarítások hiánya leginkább a munkanélküliekre (43 százalék) és a nyugati megyékben élőkre (31 százalék) volt jellemző, legkevésbé pedig a budapestiekre, itt csak 13 százalékuk nem tesz félre valamilyen összeget minden hónapban. Az index szerint a legtöbben, a választ adók 51 százaléka a lakásvásárlást említette megtakarítási célként. A megkérdezettek 43 százaléka általános tartalékot képez. A kutatás szerint a megtakarítások átlaga közel 400 ezer forint volt 2018 második negyedévében, az összeg az iskolai végzettség növekedésével együtt emelkedik. Az alacsonyabb iskolai végzettségűeknek átlagosan 270 ezer forint megtakarítása van, addig a magasabban képzett válaszadók átlagosan 1,7 millió forinttal rendelkeztek. MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.