Közélet

Tovább erősítik Szeged és Nizza kapcsolatát

Tovább erősítik Szeged és Nizza kapcsolatát

2018. október 2., kedd
Tovább erősítik Szeged és Nizza kapcsolatát

Nizza és Szeged testvérvárosi kapcsolatának 50 éves jubileumára készül az Alliance Française Szegedi Kulturális Egyesület és a Frankofón Egyetem - írta a Délmagyar.

A lap szerint a Nizzáról szóló látványos kiállítás megnyitójával kezdődik pénteken az ünnepi évad a Dugonics tér 2. szám alatt, a szegedi egyesület székházában. Ennek részeként alkotóműhellyel várják a gyerekeket a szervezők délelőtt 11 órától. Délután kihirdetik a Nizza–Szeged-torta megalkotására kiírt cukrászpályázat eredményét, a zsűrizést követően – a két város önkormányzati képviselőinek részvételével. Ezután tartja a Frankofón Egyetem az egyetemi tanév megnyitóját, majd a Szegedre látogató francia nagykövet asszony, Pascale Andréani 17 órakor megnyitja a Dugonics téren a Nizza, avagy a turizmus feltalálása című szabadtéri kiállítást. – Nizzával a kapcsolatunkat újra szeretnénk megerősíteni, célunk, hogy folyamatos kulturális kölcsönhatásban legyünk, és ápoljuk a jó viszonyt testvérvárosunkkal –

fogalmazott a portálnak

Pálfi György, az Alliance Française Szegedi Kulturális Egyesület elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.