Közélet

Torlódásra kell készülni a hétvégén a megye határátkelőin

Torlódásra kell készülni a hétvégén a megye határátkelőin

2018. október 19., péntek
Torlódásra kell készülni a hétvégén a megye határátkelőin

A hosszú hétvégén, október 19-én (pénteken) kilépő irányban déltől késő estig kell erős forgalomra és várakozásra számítani a közúti határátkelőhelyeken. Szombattól keddig napközben is élénkebb forgalommal lehet számolni a reggeli és az esti időszakban. Október 21-én (vasárnap) déltől késő estig belépő irányban alakulhat ki jelentősebb várakozás.

Csongrád megyében a röszkei határátkelőhelyen pénteken és szombaton kilépő irányban a buszok tekintetében és a személyforgalomban akár 30-120, míg tehergépjárművek esetében 60-120 perc várakozással lehet számolni. Szombat reggeltől vasárnap estig a belépő irányban várható jelentős forgalomnövekedés, a buszok tekintetében 60-120 perc, személyforgalom tekintetében 60-120 perc várakozás lehetséges. A tehergépjárművek esetében szombat estig, illetve hétfő, valamint szerda hajnaltól 60-180 perc várakozás is kialakulhat a belépő irányban. Csanádpalotán pénteken és szombaton, illetve jövő héten hétfőn valamint szerdán a tehergépjárművek tekintetében belépő irányban 60-180, kilépő irányban 60-120 perces várakozásra lehet számítani. A személyforgalom tekintetében ki- és belépő irányban 30-60 perces várakozással számolunk hétvégén a bevásárló turizmus és a vendégmunkások utazása miatt. Buszforgalom esetében a hétvégén esetenként 60-120 perces várakozás is kialakulhat. Nagylakon a személygépjárművek és a buszok esetén 30-60 perc várakozás alakulhat ki mindkét irányban. Kiszomboron szombaton és vasárnap a reggeli időszakban a fürdőlátogatók megjelenése okozhat forgalomtorlódást, akár 30 perc várakozást. A tehergépjárművek esetében pénteken és szombaton kell nagyobb forgalomra számítani. Buszok tekintetében a hétvégi időszakra tevődik a forgalom többsége, a várakozás 30 perc is lehet. Tiszaszigeten, valamint Ásotthalmon és Röszkén a hétvégén 30-60 perc várakozással lehet számolni a személyforgalomban, elsősorban belépő irányban.  

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.