Hírzóna

Szentesi diákok nyerték a Krimit tud? régiós vetélkedőjét

Szentesi diákok nyerték a Krimit tud? régiós vetélkedőjét

2018. október 8., hétfő
Szentesi diákok nyerték a Krimit tud? régiós vetélkedőjét

AKrimit tud? elnevezésű országos bűnmegelőzési vetélkedőrégiós fordulóját október 4-én rendezték meg a megyeszékehelyen. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya által a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság közreműködésével megrendezett versenyen Békés, Bács-Kiskun és Csongrád megye 9 középiskolásokból álló csapata vett részt.

A Krimit tud? vetélkedősorozat középpontjában a biztonságtudatos életszemlélet kialakítása, bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatása, viselkedési panelek megismertetése áll. A programot kidolgozó PMRFK BMO munkatársai a játékos feladatokon keresztül az áldozattá, illetve elkövetővé válás lehetőségének csökkentését tűzték ki célul – a drogprevenció, vagyonvédelem, ifjúságvédelem, áldozatvédelem, iskolán belüli erőszak és általános bűnmegelőzési témakörökhöz kapcsolódva. Az alapötletet a Beugró című televíziós műsor adta, ennek Zsebszöveg és Ki vagyok? feladattípusát választották ki a versenyre. A vetélkedőn Csongrád megyét a szentesi Horváth Mihály Gimnázium és a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói képviselték – mindhárom csapat kiváló teljesítményt nyújtott.

A régiós döntőn a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium Wágner Dóra, Kiss Dorina és Raffai Zoltán alkotta csapata I. helyezést ért el, így a fiatalok ott lehetnek a novemberben Budapesten megrendezendő országos döntőn.

A gimnázium másik csapata, Szalai Brenda, Galai Mabel, Bödők Benjamin is elismerésben részesült, nekik a zsűri a „legjobb érvelésért” különdíjat ítélte oda.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.