Egészség

Szegeden is lehetne jobb a levegő minősége

Szegeden is lehetne jobb a levegő minősége

2018. október 13., szombat
Szegeden is lehetne jobb a levegő minősége

A szálló por magas koncentrációja miatt számos helyen kifogásolható a levegő minősége - közölte az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) a Facebook-oldalán.

A szálló por (PM10) koncentrációja az ország számos pontján meghaladta az Európai Bizottság által meghatározott napi határértéket. A mérőállomással megfigyelt települések közül közegészségügyi szempontból 13 helyen - Budapesten, Debrecenben, Dunaújvárosban, Győrben, Miskolcon, Pécsen,

Szegeden

, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tökölön, Várpalotán és Veszprémben - kifogásolható a levegőminőség - írták. Ezeken a településeken a gyermekeknél, az időseknél, a légzőszervi, valamint a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél légzőszervi irritáció, köhögés, nehézlégzés jelentkezhet, illetve a jelenlegi tüneteik súlyosbodhatnak. A következő napok meteorológiai előrejelzését figyelembe véve nem várható a levegőminőség javulása. Az elkövetkező időszakban várhatóan többen fordulnak majd orvoshoz az asztma és a krónikus légcsőhurut fellángolása, illetve a szív- és érrendszeri megbetegedések miatt - figyelmeztetett az OKI.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.