Közélet

Szegeden fogadták a Macedóniából hazatérő rendőröket

Szegeden fogadták a Macedóniából hazatérő rendőröket

2018. október 19., péntek
Szegeden fogadták a Macedóniából hazatérő rendőröket

Hazatértek az európai határok védelmében Macedóniában egy hónapig szolgálatot teljesítő magyar rendőrök, a kontingenst pénteken Szegeden fogadták.

Macedóniában a harminc magyar rendőr a helyi határrendészekkel együttműködve fő feladatként járőrszolgálatot látott el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködött az embercsempészek és az országok területére belépő illegális migránsok előállításában. Az idei tizedik kontingensekben részt vevő szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében teljesítettek szolgálatot, hanem a mélységi területen található utakon is. Az egységek tagjai terepjáró képességű szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatták az érintett határszakaszok védelmét. A Macedónia területén eljáró magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látták el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a szerb, illetve a macedón fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.