Közélet

Robbanószerkezetet találtak Soros György házánál

Robbanószerkezetet találtak Soros György házánál

2018. október 23., kedd
Robbanószerkezetet találtak Soros György házánál

Robbanószerkezetet találtak hétfőn délután Soros György házánál a levélládában - jelentette internetes oldalán a The New York Times című napilap.

A rendőrség közölte: a robbanószerkezet nem lépett működésbe, azt semlegesítették.Az incidens Sorosnak a New York államban, a Bedfordhoz közeli Katonah településen lévő házánál történt. "A ház egyik alkalmazottja nyitotta ki a csomagot, és azonnal beazonosította, hogy robbanószerkezet van benne. A csomagot kivitte a közeli erdős részhez és kihívta a bedfordi rendőrséget - olvasható a rendőrségi közleményben.Soros György nem tartózkodott otthon. A rendőrség közölte: az ügyet átadta a Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), az FBI azonban nem kívánta kommentálni a történteket. A The New York Times megjegyezte: az üzletember gyakran adományoz demokrata párti jelölteknek és a lap által progresszívnak nevezett ügyek számára. "Aktivizmusa miatt konzervatív csoportok gazemberként tekintenek rá és céltáblája antiszemita rágalmazásoknak is" - írta a The New York Times.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.