Hírzóna

Öt évre ítéltek egy román drogcsempészt Szegeden

Öt évre ítéltek egy román drogcsempészt Szegeden

2018. október 2., kedd
Öt évre ítéltek egy román drogcsempészt Szegeden

Jogerősen öt év börtönbüntetéssel sújtott a SzegediÍtélőtábla kedden egy román férfit, aki szintetikus kannabinoidot próbált Magyarországra csempészni Nagylaknál 2016-ban.

A táblabíróság jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében, új pszichoaktív anyaggal visszaélés, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. Az ítélőtábla a vádlottat a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről, és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott 2016. július 6-án este érkezett autójával a nagylaki határátkelőhelyre. A férfi járművét szúrópróbaszerűen, drogkereső kutyával is átvizsgálták, amely jelzett az autó hátsó ülésén lévő válltáskánál és a csomagtartóban lévő laptoptáskánál. A csomagokban szintetikus kannabinoidot és új pszichoaktív anyagnak minősülő szert találtak. A kábítószer hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 2,4-szerese volt, a új pszichoaktív szer hatóanyag-tartalma csekély mennyiségűnek minősült. A vér és vizeletvizsgálat kimutatta, hogy a férfi kábítószer-fogyasztás után érkezett meg a határállomásra. Döntésével a táblabíróság enyhítette az első fokon eljáró SzegediTörvényszék nyolc év szabadságvesztést kiszabó döntését, miután - tekintettel a jogszabályi változásra - a vádlott egyik cselekményét különösen jelentős helyett csak jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-birtoklásnak minősítette.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.