Egyetem

Okosóra-használattal kapcsolatos kérdőívet indított az orvosi kar

Okosóra-használattal kapcsolatos kérdőívet indított az orvosi kar

2018. október 16., kedd
Okosóra-használattal kapcsolatos kérdőívet indított az orvosi kar

Az SZTE ÁOK Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézetében hosszabb ideje folynak telemedicina témájú kutatások. Hazánkban az SZTE-n jött létre 2015-ben az első telemedicina oktató központ. Az okosórák használatával kapcsolatban kérdőíves felmérést indítottak.

Az okosórák a testen viselhető bioszenzorok népes családjába tartoznak. Használatukkal, illetve a belőlük kinyerhető adatokkal számos élettani paraméter megfigyelhető és elemezhető. Egyre nagyobb számban jelennek meg olyan tudományos dolgozatok, amelyek az okosórákból nyert információ feldolgozásával mutatnak rá egészségügyi problémákra, és kínálnak ezek némelyikére megoldást. Keveset tudunk azonban arról, hogy a magyar okosóra tulajdonosok mire is használják a szerkezetet és milyen érezhető előnyük származik abból, ha okosórát viselnek. Ugyanakkor az is ismert, hogy az okosórák adatai gyakran nehezen értelmezhetők, tárolhatók és számos esetben alkalmatlanok konkluzív állítások megfogalmazására. Amennyiben szívesen részt venne a helyzetfelmérő kutatásban, akkor kérjük, hogy segítse a munkát

az ezen a linken található

kérdőív kitöltésével, amely kb. 5 percet vesz igénybe.

(Forrás: szte.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.