Hírzóna

Népszerű volt a bűnmegelőzési tanácsadás Csongrádon

Népszerű volt a bűnmegelőzési tanácsadás Csongrádon

2018. október 29., hétfő
Népszerű volt a bűnmegelőzési tanácsadás Csongrádon

Népszerű volt a bűnmegelőzési információs pont Csongrádon. A rendőrök hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket, akiknek kerékpár-regisztrációra is lehetőségük volt.

Az esős idő ellenére élénk érdeklődés fogadta október 24-én Csongrádon a helyi rendőrkapitányság és a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési munkatársainak kitelepülését a Fő utcán létesített rendőrségi információs pontnál. A rendőrök csaknem egy tucat biciklit regisztráltak a BikeSafe program keretében. Az állampolgárok leginkább saját otthonaik biztonságosabbá tételével, a betörést és lopást jelző elektronikai, illetve mechanikai lehetőségekkel kapcsolatban érdeklődtek. Ők hasznos tanácsokat kaptak lakásuk, vagyontárgyaik, gépkocsijuk és kerékpárjuk megóvására vonatkozóan. Az áldozattá válás elkerülése érdekében érdemes megfogadni az alábbiakat: - A lakás elhagyásakor mindig győződjenek meg a nyílászárók bezártságáról! - A lakás kulcsait ne tegyék „rejtekhelyre” (lábtörlő, virágváza alá, villanyóra szekrénybe), hanem helyezzék táskájukba, belső zsebükbe, ahol idegenek nem érhetik el! - Vásárlásnál, vagy közlekedés közben leparkolt járműveik minden ajtaját zárják be, csomagot, értéket semmiképp se hagyjanak az utastérben kívülről láthatóan! - Kerékpárjukat ne hagyják még rövid időre sem őrizetlenül, lezáratlanul Az alkalom szüli a tolvajt! A bolt előtt letámasztva „csak egy percre hagyom itt, már jövök is” - sok esetben vezetett már a kétkerekű eltűnéséhez! - A bicikli értékének legalább 10 %-át érdemes fordítani megfelelően biztonságos lakat, vagy kerékpárzár vásárlására! Még így is olcsóbb, mint új kerékpárt vásárolni. - Lakásbetörés észlelésekor ne lépjen be a helyiségbe, mert megsemmisítheti a nyomozáshoz szükséges nyomokat! Bűncselekmény észlelésekor feltétlenül tegyen bejelentést a rendőrségen!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.