Gazdaság

Miniszteri biztost kap a szegedi Science Park

Miniszteri biztost kap a szegedi Science Park

2018. október 12., péntek
Miniszteri biztost kap a szegedi Science Park

Miniszteri biztosokat neveztek ki az Innovációs és Technológiai Minisztériumban (ITM) a tárcához tartozó meghatározó területekre - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Palkovics László innovációs és technológiai miniszter döntése nyomán Baranyai Gábor a természeti erőforrások fenntartható használatáért, Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora a kreatív iparért felelős miniszteri biztosként dolgozik. A tárcavezető felkérésére László András a fejlesztéspolitikai kommunikáció összehangolásáért,

Lengyel Györgyi az egészséggazdaságért, a Szegeden központi költségvetési támogatásból megvalósuló beruházások tudománypolitikai koordinációjáért és a szegedi Science Park fejlesztésének koordinációjáért felel.

Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja a felsőoktatási intézmény versenyképességének és működési hatékonyságának növelését támogató új intézményi modell kidolgozásával és megvalósításával, Vígh László pedig a Zalaegerszegen létesülő járműipari tesztpálya és az M76-os okosút megépítésével kapcsolatos feladatok összehangolásával foglalkozik miniszteri biztosként. A miniszteri biztosok megbízatása egységesen 2018. október 1-jétől 2019. március 31-ig, hat hónapra szól. Tevékenységi köreik az innovációs minisztérium működésének egyes stratégiai fókuszpontjait jelölik ki a tudománypolitikától a fenntarthatóságig, a kreatív ipartól az egészséggazdaságig. A közös cél a tárca küldetésének megfelelően a hatékony alkalmazkodás a globális változásokhoz, az ipari forradalom kihívásaihoz Magyarország kedvező adottságaira, lehetséges versenyelőnyeire építve, a magyar családok életminőségének növelése érdekében - írja közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.