Közélet

Megoldódhat a Szent István téri parlagfű-helyzet

Megoldódhat a Szent István téri parlagfű-helyzet

2018. október 5., péntek
Megoldódhat a Szent István téri parlagfű-helyzet

Nyolclakásos társasház épülhet a parlagfűvel benőtt, üresen álló telken.

Korábban már többször is beszámoltunk róla

, hogy évek óta komoly problémát jelent a helyiek számára a Szent István téren burjánzó parlagfű. Úgy tűnik, végre pont kerül az ügy végére, ugyanis

a Délmagyar információi szerint

, lakóházat építenek a gaz által benőtt üres területen.

A lap azt írja, hogy az adásvételt és az építési munkálatok megkezdését egy évekig húzódó bírósági ügy is hátráltatta, de kedden végre körbekerítették a területet, a kerítésen felirat hirdeti, hogy az itt épülő társasházban lakások leköthetők.

Vízhúzó László építési vállalkozó elmondásai alapján, a telken egy nyolclakásos társasház épül, amelyben a legkisebb ingatlan 44, a legnagyobb 125 négyzetméteres lesz. A lakásokat szerkezetkészen, négyzetméterenként 530 ezer forintért árulják. Azaz a legolcsóbb lakás is kicsivel több, mint 23 millió forintba kerül majd. – olvasható a cikkben Az épületet a Szegeden jól ismert építész, Novák Péter tervezi, a látványtervek már elkészültek. A társasház lépcsőzetes elrendezésű és ugyanolyan magas lesz, mint a Szent Mihály utcában mellette álló épület. A vállalkozó reményei szerint az alapozással már idén elkészülnek, a kész lakásokat pedig jövő év végén át tudják adni.

via

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.