Közélet

Megkapták bérüket a vásárhelyi tévé munkatársai

Megkapták bérüket a vásárhelyi tévé munkatársai

2018. október 18., csütörtök
Megkapták bérüket a vásárhelyi tévé munkatársai

A vásárhelyi televízió munkatársai megkapták fizetésüket - mondta Márki-Zay Péter polgármester a közgyűlés múlt pénteki ülésén. Ezt egyetlen televíziós kolléga sem cáfolt, de megjegyezték: nem az önkormányzattól származik a pénz - írta a Délmagyar.

– Valóban, a városnak semmi köze ehhez – mondta a lapnak Rókus Ákos, a Szerdahelyi József Műsorszolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője. – Valamivel több mint egyhavi járandósággal voltunk adósok, ezt kifizettük, és jelenleg nem tartozunk munkatársainknak egy fillérrel sem – folytatta. Elmondta: kintlévőségek behajtásával, az esedékes negyedéves pályázati pénzből finanszírozták a béreket, amelyekre a befolyt 6 millióból 4,5 millió forintot költöttek. A VTV-nek még mindig a vásárhelyi önkormányzat a legnagyobb adósa. A tartozás három részből áll, közölte Rókus Ákos: az egyik egy eddig meg nem valósult, 56 milliós törzstőke-visszapótlás, a második tétel az 53 millió forintos működési költség, valamint 1–2 millió közötti számlatartozás megrendelt szolgáltatásokért, például rendezvények hangosításáért. Vagyis összegezve a tételeket, a Vásárhelyi Televíziónak több mint 110 millió forint hiányzik a költségvetéséből. Továbbra is az a kérés, hogy az önkormányzat a közgyűlés által megszavazott pénzeket kifizesse, törlessze adósságát. Erre azonban nincs ígéret. – Novemberre ismét nem lesz, nincs pénz működésre és a kollégák fizetésére – jegyezte meg Rókus Ákos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.