Krimi

Még nem döntöttek a Szeviép-vezér letartóztatásáról

Még nem döntöttek a Szeviép-vezér letartóztatásáról

2018. október 30., kedd
Még nem döntöttek a Szeviép-vezér letartóztatásáról

Még nem hozott döntést a Szegedi Törvényszék a Csongrád Megyei Főügyészség fellebbezése kapcsán a Mini Hungary Park beruházása kapcsán költségvetési csalás gyanújával indult büntetőeljárásban őrizetbe vett egykori Szeviép-vezér letartóztatásáról – írja a Magyar Hírlap.

Juhászné Prágai Erika, a törvényszék szóvivője a Magyar Hírlapnak elmondta, az első fokon hozott bűnügyi felügyelet ellen fellebbezést benyújtó ügyészségi indítvány kapcsán a gyanúsított még nem nyilatkozott, kéri-e tárgyalás tartását, vagy sem.

- Ha nem kéri, az új büntetőeljárási törvény (Be.) értelmében, a bíróság iratok alapján hoz jogerős végzést. B. Sándor még nem nyilatkozott, de a határidő még nem járt le

– mondta a szóvivő. A cikkben megemlítik, hogy már öt gyanúsítottja van a mórahalmi Mini Hungary Park ügyében a nyáron költségvetési csalás gyanújával indult büntetőeljárásnak, közülük két gyanúsítottal szemben rendelt el a bíróság bűnügyi felügyeletet, házi őrizetet, illetve lakhelyelhagyási tilalmat. Az ügy egyik gyanúsítottja D. Imre, a Bornemzet Kft. ügyvezetője, a Délmagyarország egykori főszerkesztője, szintén gyanúsított az uniós projekt kivitelezését végző cég ügyvezetője és a beruházás műszaki ellenőre. „A pénzügyi nyomozók egy a kivitelezésben részt vevő társaság vezető tisztségviselőjét szintén meggyanúsították a költségvetésnek több mint félmilliárd forint vagyoni hátrányt okozó bűncselekményben történő részvétellel.” – olvasható a cikkben. Tovább részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.