Közélet

Kilép az LMP-ből az egykori elnök, Szél Bernadett

Kilép az LMP-ből az egykori elnök, Szél Bernadett

2018. október 1., hétfő
Kilép az LMP-ből az egykori elnök, Szél Bernadett

Távozik az LMP-ből, így a frakcióból is kilép Szél Bernadett korábbi társelnök - a politikus ezt Facebook-oldalán közölte hétfőn.

Ugyancsak távozik az LMP frakciójából Szabó Szabolcs, aki a pártnak nem volt tagja. Ő szintén a közösségi oldalán jelentette ezt be. A frakció így hatfős lesz. Szél Bernadett a bejegyzésben mindössze annyi indoklást írt: "váltanom kell, mert az általam képviselni kívánt politika csak akkor valósítható meg maradéktalanul, ha kölcsönös megbecsülés mellett elválunk egymástól". A posztban azt is írta, hogy folytatja a küzdelmet a megújuló Magyarországért, mert továbbra is hisz abban, hogy a jövő vagy zöld, vagy semmilyen. Az LMP közleményben kommentálta a bejelentést, amelyben azt írták, sajnálattal veszik tudomásul Szél Bernadett döntését. "Köszönjük eddig végzett munkáját" - zárul közleményük. Szél Bernadett maga mondott le a társelnökségről, miután a párt illetékes testülete a választást követően egy fegyelmi eljárás után három évre eltiltotta tisztségek betöltésétől amellett, hogy meglévő pozíciójáról nem kötelezte lemondásra. A büntetést azt követően kaptak, hogy maga is hozzájárul képviselőjelöltek visszalépéséhez.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.