Közélet

Kevesebb közmunkást akarnak a jövőben

Kevesebb közmunkást akarnak a jövőben

2018. október 13., szombat
Kevesebb közmunkást akarnak a jövőben

Meghatározta a közfoglalkoztatás jövő évi céljait a kormány, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg.

A határozat szerint a cél az első helyen az elsődleges munkaerőpiacon elhelyezhető álláskeresők közfoglalkoztatásból kilépésének ösztönzése. Emellett célnak tartják a mezőgazdaságban és az építőiparban meglévő szakemberhiány enyhítését, a Start-munkaprogram folytatását, a hátrányos helyzetű csoportok foglalkoztatásának és foglalkoztathatóságának növelését. A közfoglalkoztatással a kormány támogatni szeretné jövőre a helyi kezdeményezéseket, a települések önfenntartóvá válását, közösségi terek kialakítását, a vidék lakosságmegtartó képességének növelését, a cigányság lakhatásának és integrációjának javítását. Célnak jelölték továbbá a vízrendezési feladatok segítését, az utak és közterületek tisztán tartását, a parlagfű elleni védekezést. A határozat azt is kezdeményezi, hogy a közfoglalkoztatás alapjain létrejött szociális szövetkezetek megnevezése startszövetkezetre változzon.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.