Egészség

Kampány indult a helyes szájápolásért

Kampány indult a helyes szájápolásért

2018. október 24., szerda
Kampány indult a helyes szájápolásért

Kampányt indított a helyes szájápolás érdekében a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája - közölte az intézmény igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Windisch Péter elmondta, hogy a magyarok jelentős része szenved fogágybetegségben. A kampány keretében a klinika szeptemberben indította el ingyenes, regisztrációhoz kötött fogászati előadássorozatát, ahol egyre többen tájékozódhatnak a fogászati betegségekről és megelőzésükről - fűzte hozzá. Az igazgató szólt arról, hogy az emberek általában későn figyelnek fel a fogágybetegségre, amely a fogak elvesztésének elsődleges okozója. Tünetei - többek között - a fog támasztó szöveteinek begyulladása, gyakori ínyvérzés és kellemetlen szájszag - tette hozzá. Windisch Péter hangsúlyozta, hogy félévenkénti fogászati vizsgálattal és a helyes fogmosási technikával a fog- és ínybetegségek kialakulása megelőzhető, de a kezeletlen fogágybetegség akár szív- és érrendszeri betegségeket is okozhat.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.