Politika

Jövő héttől startol az új Nemzeti Konzultáció

Jövő héttől startol az új Nemzeti Konzultáció

2018. október 30., kedd
Jövő héttől startol az új Nemzeti Konzultáció

Nyolc (8) millió ívet kézbesítenek majd. Egy hét múlva kezdik postázni a családok védelméről szóló, nyolcadik nemzeti konzultáció kérdőíveit, ami közel egy hónapot is igénybe vehet. A várható nagy érdeklődés miatt, valószínűleg a korábbi konzultációkhoz hason­lóan, most is meghosszabbítják a válaszadás határidejét.

Jövő hét elején kezdik kézbesíteni a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció kérdőíveit –

értesült

a Magyar Idők. A kérdőívet és a válaszborítékot tartalmazó levelet minden nagykorú, bejelentett lakcímmel rendelkező magyar állampolgárnak, több mint nyolcmillió főnek postázzák. A levelek nagy száma miatt a kézbesítés – ahogy az eddigi konzultációk során is – várhatóan egy hónapot vesz majd igénybe, így lesz olyan címzett, aki csak december elején veheti majd kézbe a kormány küldeményét. A lap információi szerint a konzultáció kérdéssora holnap már végleges lesz, ezután kerül nyomdába az ív. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnapi sajtótájékoztatóján már elmondta:

a témák között biztosan szerepel majd a fiatal házaspárok életkezdésének támogatása, a gyerekvállalás további ösztönzése és a gyermeket nevelő nők munkavállalásának kérdése is, amelyek kijelölhetik a jövőbeni családtámogatási intézkedések alapjait.

Mivel korábban is volt rá példa, lehetséges, hogy a várható nagy érdeklődésre tekintettel a kormány meghosszabbítja a válaszlevelek visszaküldésének, illetve az interneten a válaszok leadásának határidejét. A mostani konzultációt is országos médiakampány fogja felvezetni, illetve kísérni. A megszokott fórumokon: tévés, rádiós, online, nyomtatott felületeken, valamint órásplakátokon is tájékoztat a kormány a konzultációval kapcsolatban.

(via Magyar Idők)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.