Közélet

Hét évre ítéltek egy albán drogcsempészt Szegeden

Hét évre ítéltek egy albán drogcsempészt Szegeden

2018. október 11., csütörtök
Hét évre ítéltek egy albán drogcsempészt Szegeden

Jogerősen hét év börtönbüntetéssel sújtott a SzegediÍtélőtábla csütörtökön egy albán férfit, aki 25 kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Németországba csempészni.

A táblabíróság különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és a szabadságvesztés mellett hét évre kiutasította Magyarország területéről. A vádlott 2017 tavaszán kölcsönkérte egy barátja autóját. A járműben a férfi megbízói kábítószert rejtettek el, amit a vádlottnak Düsseldorfba kellett volna szállítania. Hogy a feladatnak eleget tegyen, a vádlott rábeszélte az autó tulajdonosát, hogy néhány napra utazzanak el együtt Németországba szórakozni. Május 2-án délelőtt jelentkeztek belépésre a röszkei határátkelőhelyen. A pénzügyőrök ellenőrizték az autót, és a csomagtartóban megtalálták a vádlott dupla fenekű bőröndjét, amelyben 11 csomagban 4839 gramm marihuánát rejtettek el. Három nappal később, a vádlott kihallgatását követően, ismét átvizsgálták a vámosok a kocsit, és újabb 22 csomagban több mint húsz kilogramm marihuánát találtak a jármű hátsó futóművének jobb és baloldali zárt üreges részében. A szakértői vélemény szerint a drogszállítmány teljes hatóanyag tartalma a különösen jelentős mennyiség alsó határának legkevesebb 2,13-szorosa volt.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.