Gazdaság

Csongrád megyében is elszaporodtak a mezei pockok

Csongrád megyében is elszaporodtak a mezei pockok

2018. október 24., szerda
Csongrád megyében is elszaporodtak a mezei pockok

A száraz ősz miatt szeptembertől hét megyében, köztük Csongrádban is, elszaporodtak a mezei pockok. A veszélyes kártevők elleni kötelező védekezést jogszabály írja elő - írja a Délmagyar.

A lap szerinthét megyében, Csongrád mellett Békés, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is észlelhető a rágcsálók számottevő, gócos felszaporodása a szántóföldi, illetve kertészeti kultúrákban, valamint az évelő pillangósokban. A Nemzeti Élelmiszerlánc Biztonsági Hivatal (NÉBIH) ezért a mezei pocokfertőzöttség felmérésére hívta fel a napokban kiadott közleményében a gazdálkodók figyelmét. Fontos, hogy a gazdák ne csak a jelenleg veszélyeztetett területeket mérjék fel, hanem azokat a táblákat is, ahol tavaly nem okoztak kárt a pockok. További részletek

ITT

olvashatók.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.