Sport

Celje ellen jöhet a negyedik Pick BL siker

Celje ellen jöhet a negyedik Pick BL siker

2018. október 6., szombat
Celje ellen jöhet a negyedik Pick BL siker

Szombat délután fél 6-tól az Újszegedi Sportcsarnokban idei negyedik Bajnokok Ligája mérkőzésén lép pályára a MOL Pick Szeged. A Celje ellen a cél: megőrizni a veretlenségüket.

"Nem fordulhat elő megint, hogy a biztos győzelmet kiengedjük a kezünkből."- utalt Bánhidi Bence a múlt heti Zaporozsje ellen 32-31-re megnyert idegenbeli Bajnokok Ligája mérkőzésre. A beállós már a meccs után is azt mondta, hogy legalább 8-10 góllal verniük kellett volna ukrán ellenfelüket. "A vasárnapi mérkőzés is egyértelműen bizonyította, hogy hiába áll valaki a tabella végén és tűnik úgy hogy könnyen nyersz, ezen a szinten ilyen nincs. Elég egy kis megingás és fordul a kocka.

A Celje ellen is óriási hiba lenne, ha abba ringatnánk magunkat, hogy itthon simán nyerünk.

Elég ha annyit mondok, hogy legutóbb a német bajnok Flensburg ellen nyertek és ezzel megszerezték első győzelmüket is."- mondta a válogatott játékos. A szlovén bajnok Celjea rosszul kezdett a BL-ben. Otthon kikapott otthon a dán Skjerntől 27–26-ra, majd súlyos, 33-21-es vereséget szenvedett PSG otthonában. A sikertelen rajt Branko Tamse állásába került, aki helyett a szintén szlovén, a klub ifjúsági csapatánál dolgozó Tomaz Ocvirk ült a kispadra.

Az új tréner rögtön bravúrral nyitott, a Flensburgot verték az előző fordulóban 23-20-ra.

"Részletesen elemeztük a vasárnapi meccsünket, látjuk és tudjuk a hibáinkat. A Tatabánya elleni hétközi bajnokin is volt egy megingásunk, de azon vagyunk, hogy ezt már szombaton elkerüljük. Azt hiszem, hogy aki folyamatosan figyeli a csapat játékát, az láthatja, hogy hétről-hétre jobbak vagyunk, egyre jobban összeszokunk és az öltözőben is remek a hangulat. A fantasztikus szurkolóink támogatásával szombaton behúzhatjuk a negyedik sikerünket és tarthatjuk veretlenségünket, amivel ismét közelebb kerülünk a célunk eléréséhez."- osztotta meg a Celje meccs előtti gondolatait Bánhidi Bence. A MOL Pick Szeged-Celje férfi kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés szombaton 17 óra 30 perckor kezdődik az Újszegedi Sportcsarnokban. A találkozót a Sport 1 Televízió közvetíti, a Rádió 88 élő helyszíni tudósításban számol be a találkozóról.      

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.