Sport

Az első győzelmére vár az FK

Az első győzelmére vár az FK

2018. október 18., csütörtök
Az első győzelmére vár az FK

A Megye I-ben szereplő FK 1899 Szeged az idei bajnokságban még nyeretlen, nyolc meccs alatt mindössze három pontot gyűjtött és a tabella utolsó helyén áll. Dóra János, játékos-edző szerint, csapata nem rosszabb a bajnokság többi gárdájánál, egyszerűen csak pechszériájuk van.

- Nyolc forduló alatt mindössze három pontot szerzett a csapata, ezzel a tabella utolsó helyén állnak. Miben látja a gyenge szereplés okait?

- A csapatunk nem olyan rossz, mint ahogy azt a tabellán elfoglalt helyezés mutatja. Kifejezetten jó játékosállományból dolgozunk, és az edzéslátogatottsággal sincsen probléma, egyszerűen csak balszerencsések vagyunk.

- Hétvégén Hódmezővásárhelyre utaznak, jó előjel lehet, hogy tavasszal pont a HFC II. ellen szakadt meg a csapat féléve tartó nyeretlenségi sorozata.

- Minden héten az első győzelemre készülünk, bízom benne, hogy ez most végre meg is valósul. Rendkívül kiegyensúlyozott az idei bajnokság, 2-3 csapat ugyan kimagaslik, de a többiek közül bárki megverhet bárkit, így a legtöbb találkozón nekünk is van győzelmi esélyünk.

Dóra János 2009-ben igazolt az FK 1899 Szegedhez, azóta 229 meccsen lépett pályára, melyeken 149 gólt szerzett. (Fotó: Archív)

- Egy igazi klublegendának számít az FK-nál, a szurkolók meccsről-meccsre dalba foglalják a nevét. Ön szerint ki lehet a szegedi foci következő Dóra Janija?

- Sok ügyes gyerek van Szegeden, de sajnos manapság a fiatalok mentális hozzáállása nem megfelelő. Kevesekben van meg sportág iránti kellő alázat és szeretet, úgyhogy jelenleg nem tudok kiemelni senkit. Bízom benne, hogy az évek során ez majd változni fog, és a jövőben lesz olyan játékos, aki méltóképpen öregbíti majd a város labdarúgásának hírnevét.

- A szezon előtt úgy fogalmazott, hogy mindenképpen szeretne még három gólt szerezni, hogy 150 FK-s találattal vonulhasson vissza. Azóta már kétszer betalált, ha lő még egy gólt, akkor végleg szögre akasztja a stoplist?

- Ezt így előre nem jelenteném ki. Egyszer még mindenképpen be szeretnék találni, hogy elérjem a szezon előtt kitűzött személyes célom. Amíg a csapat hasznára vagyok, addig csinálom, de most már belátom, hogy nem egyszerű feladat egyszerre edzőnek és játékosnak lenni. Általában az edzők és a játékosok tartanak egymás közt egy egészséges távolságot, a mi esetünkben ezt nehéz megteremteni, de igyekszünk helyén kezelni a dolgot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.