Közélet

A honvédség a békét szeretné megőrizni

A honvédség a békét szeretné megőrizni

2018. október 5., péntek
A honvédség a békét szeretné megőrizni

A Magyar Honvédség (MH) a törékeny és sérülékeny békét szeretné megőrizni - jelentette ki a honvédelmi miniszter az október 1-jén megalakult MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred tartalékos eskütétellel egybekötött csapatzászló átadás-átvételi ünnepségén pénteken Nyíregyházán.

Benkő Tibor örömteli gondolatnak nevezte, hogy a magyar emberekben érződik a haza iránti elkötelezettség, hűség és szeretet. A magyarok békére és biztonságra vágynak, és ezt a biztonságot nekünk kell megteremteni - szólt a miniszter a Kossuth téren felsorakozott mintegy négyszáz tartalékoshoz, akik közül százhatvanan tették le esküjüket ezen a napon. A miniszter hangsúlyozta, Magyarország biztonsága a honvédség és a szövetséges erők képességétől, de leginkább a magyar emberek elszántságától és felkészültségétől, tenni akarásától függ.

(MTI)

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.